האם ניתוח להגדלה או הקטנה של השדיים פוגע ביכולת להיניק?

יותר מכל תחום רפואי אחר, דווקא תחום הפלסטיקה הצמיח במשך השנים מיתוסים רבים, חלקם הגדול מוטעים ולא נכונים מיסודם. פרופ' אייל וינקלר, מומחה לכירורגיה פלסטית משחזרת ורפואה אסתטית וד"ר רונן גלזינגר, מומחה בכירורגיה פלסטית, עם שמונה מיתוסים מרכזיים ברפואה הפלסטית.

1. אי אפשר להיניק לאחר הקטנה או הגדלה של שדיים

לא נכון. במהלך ניתוח להקטנת שדיים העטרה והפטמה נשארות מחוברות לרקמת השד. אם לאישה יש את היכולת להיניק, הניתוח להקטנת שדיים לא פוגע במנגנון ההנקה. כשמדובר בניתוח להגדלת שדיים, כאשר השד קטן בצורה קיצונית, רוב הסיכויים שבלי קשר לניתוח, הוא לא יהיה שד מניק. אבל השד עצמו, על כל פעולותיו, לרוב אדיש להכנסת המשתלים שמוחדרים מתחת לשריר ודוחקים את השד כמו שהוא – קדימה.

2. ניתוח פלסטי שנעשה בגיל צעיר מתעוות בגיל מבוגר יותר

לא נכון. אם מבצעים את הניתוח בסיום תקופת הגדילה, הניתוח לא יתעוות בהמשך הדרך. כדי שזה יקרה, אסור לנתח בגיל הלא מתאים. ניתוח אף, לדוגמה, ניתן לבצע החל מגיל 15-16, עם סיום התפתחות העצמות והראש. ניתוחים שנעשים בגילאים מוקדמים מהמומלץ, אכן צפויים להתעוות בבגרות. בניתוחי אף המצב שונה ובגיל מבוגר עשוי להופיע עיוות שמגיע עם הגיל.

3. בעזרת הדמיה ניתן לדעת איך האף ייראה אחרי הניתוח

לא נכון. ההדמיה היא כלי שווקי בו משתמשים רופאים רבים, אבל תוצאות הניתוח לא יכולות לקלוע בדיוק למראה שמתקבל בהדמיה. הדמיה, היא רק הדמיה, אולם כשסכין המנתחים פוגשת את האף, יש אילוצים שלעיתים יביאו לתוצאות שונות ממה שהדמיית פוטושופ תראה. חשוב שהמטופל יידע זאת כדי לתאם ציפויות סבירות מההליך.

4. ניתוח הרמת פנים מיועד לנשים או גברים בגילאים מבוגרים

לא נכון. רבים נוטים לחשוב בטעות שאם מתחילים בניתוחים מוקדם מדי, זה גם ייפול מהר מאד. אולם ישנם מצבים בהם גברים ונשים, בדרך כלל מגיל 45, מתאפיינים בהתבגרות מואצת של הפנים. למשל, צוואר עבה, נפול או עתיר שומן. במצבים אלה לא ניתן לטפל בעזרת מכשור חיצוני אלא בהרמה או שאיבה של אזור הצוואר. כאן לגיל אין משמעות וללא ניתוח לא ניתן להשיג תוצאה אידאלית.

התערבות ניתוחים מוקדמת, כשהיא נדרשת, אינה הפוכה להגיון אלא מותאמת להיגיון שאומר שבטווח הארוך הרמת פנים תיתן תוצאה טבעית יותר וגם זולה יותר מאשר 6-7 שנות הזרקות. דווקא בגיל יותר צעיר הרקמות אלסטיות יותר, המצב הבריאותי הכללי טוב יותר, ולכן הניתוח מומלץ יותר.

5. ניתוח אף גורם לבעיות נשימה ארוכות טווח

לא נכון. ניתוח אף קוסמטי לא אמור לשנות לצמיתות את הפונקציונליות של האף או את יכולת הנשימה כל עוד המנתח הפלסטי מיומן ומנוסה בעבודתו.

כשההליך מבוצע בשל סיבות רפואיות, הוא למעשה נועד לתקן בעיות נשימה ארוכות טווח על ידי פתיחה ושחזור של מעברי האף. רק במהלך תקופת ההחלמה, ייתכן שתורגש חסימה קלה באף כתוצאה מהנפיחות, אך זו אמורה להיעלם במהלך השבועות הראשונים.

6. לאחר ניתוח אף חוש הטעם והריח נפגעים

נכון חלקית. ייתכן שלאחר ניתוח אף תהיה ירידה זמנית בחוש הריח או הטעם, אך ברוב המקרים המצב חוזר לקדמותו תוך כשישה שבועות. אובדן מוחלט של חוש הריח או הטעם אינו סביר לאחר ניתוח אף.

7. התוצאה של ניתוח אף נשמרת לכל החיים

לא נכון. אמנם העצמות והסחוסים לא גדלים בחזרה, אולם יש צניחה של הרקמות הרכות, בעיקר קצה האף, לכיוון מטה. במקרים מסוימים יש גם התעבות של העור בקצה האף עם ההזדקנות.

8. התאוששות מניתוח אף אורכת זמן רב

נכון חלקית. המנוחה אחרי ניתוח אף תימשך שבוע עד עשרה ימים, כך שחופשים ארוכים הם הזמן המתאים ביותר לעבור אותו.

אחרי הניתוח, האף יהיה מגובס ואזור העיניים והאף יהיה נפוח. בתום השבוע הראשון, הנפיחות תתחיל לרדת ואפשר יהיה להוריד את הגבס.

במהלך תקופת ההחלמה אסור לחזור לפעילות גופנית משמעותית, לפחות בחודש הראשון אחרי הניתוח. בתום החודש, אפשר יהיה לחזור לפעילות שגרתית אבל בזהירות, כדי שהאף לא יקבל מכות והתוצאות לא ייפגעו. השמירה על האף צריכה להימשך כחודש ולכן צריך לנקוט משנה זהירות.

 

*פורסם באתר Ynet – בריאות, טיפוח ויופי

 

שיתוף

רוצה לקבל עוד פרטים על הטיפולים שלנו?

אפשר לדבר איתנו בטלפון או ב-WhatsApp במספר: 03-5278128

או למלא את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

דילוג לתוכן