שפתיים יישקו

מאת: ידיעות אחרונות מוסף זמנים בריאים - פרופסור אייל וינקלר

שוקלת מילוי שפתיים? עם חומר נכון ויד מיומנת, זה יכול להיראות טבעי

כמו הרבה פרוצדורות קוסמטיות גם לעיבוי שפתיים יצא שם רע. השם הרע נובע מהשימוש המוגזם שנעשה בעבר בסיליקון הנוזלי. יודגש שוב, כמו בטורים קודמים, בישראל מותר להזריק סיליקון נוזלי, באישור משרד הבריאות. חובבי החומר מדגישים שהוא נותר לנצח והשימוש בו בטוח. המתנגדים (מרבית המומחים לכירורגיה פלסטית ואסתטית בישראל), מדגישים את תופעות הלוואי של הסיליקון: הסיכונים בנדידתו, היווצרות גושים ותופעות עוריות, המטילות ספק ביתרונו כחומר בלתי נספג.

עיבוי השפתיים אצל נשים מבוגרות הוא חלק מתהליך הצערת הפנים – זה שנים שאנו, המנתחים הפלסטיים, מסבירים למטופלות של ניתוחי הרמת הפנים שלנו שאיבוד נפח בשפתיים ושהידלדלות הרקמות הרכות שסביב השפה העליונה בעיקר, הוא חלק משמעותי מהזדקנות הפנים. תהליך זה מבגר את הפנים ומאפיין את הגיל המבוגר החל מהעשור הרביעי לחיים ואילך.

אולם, לאחרונה הולך ונעשה נפוץ הביקוש להגדלת שפתיים בקרב נשים צעירות. ההזרקה נעשית בחומצה היאלורונית ייעודית להגדלת שפתיים, והחומרים מאושרי FDA בישראל הם רסטילן, וחומצה היאלורונית נוספת מסדרת מוצרי ג'ובאדרם.

החומצה ההיאלורונית הייעודית מוזרקת לשפה העליונה בשני מישורים, עליון ותחתון, ובכך נוצרת הגדלה תלת־ממדית של השפה. ביומיים הראשונים לאחר ההזרקה השפה תיראה נפוחה באופן מוגזם עד גרוטסקי. הסיבה לכך היא העושר של כלי הדם המזינים את השפה והנטייה של השפה להתנפח לאחר כל טראומה או גירוי.

החומצה ההיאלורונית הייעודית להזרקה לשפה תפסה לאחרונה תאוצה גם בקרב נשים צעירות שמטרתן אינה הצערת הפנים אלא עיבוי השפה לשמה. ניסיונותיי לברר מה מקור הטרנד לא ממש צלחו. לי נראה שהפרצופים של הצעירים והצעירות שלנו המתנוססים באינסטגרם או בפייסבוק – כשהם מכווצים את הפה במיני הבעות לכדי נישוק ונשיפה – הם הסיבה העיקרית לטרנד החדש.

החומצה ההיאלורונית היא פתרון מצוין לנשים צעירות, וכרגיל, בתנאי שההזרקה נעשית ביד מיומנת ובחומר איכותי.

איך מנפחים ונשארים אנושיים?

• שימו לב, נפחה של השפה העליונה אמור להיות כמחצית מזה של השפה התחתונה.

• הזרקת יתר או שימוש בחומרים סמיכים מדי יביאו למראה הברווזי של השפה.

• החומצה ההיאלורונית המוזרקת במינון מתאים תעניק לשפה העליונה או התחתונה מראה בשרני ומלא ללא חשש להתפתחות סיבוכים.

• במקרה וההזרקה לא הצליחה, החומר ייעלם מאליו. אם תתחרטו או שבוצעה הזרקת יתר, ניתן להמיס את חומר המילוי על ידי אנזים ההיאלורונידז המפרק את חומר המילוי.

שיתוף

רוצה לקבל עוד פרטים על הטיפולים שלנו?

אפשר לדבר איתנו בטלפון או ב-WhatsApp במספר: 03-5278128

או למלא את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

דילוג לתוכן