הסרת נקודות חן ושומות
הסרת ״ נקודות חן״ נגעים עוריים (שומות, ממצאים עוריים) ותת-עוריים.
כמעט לכולם יש נקודות חן. לפעמים הן מופיעות על השפתיים, על הפנים או על המצח ולפעמים גם במקומות אחרים בגוף.
נקודות חן, כתמי פיגמנטציה ושאר נגעים עוריים ותת-עוריים נחלקים לשתי קבוצות עיקריות:
1. נגעים שפירים
2. נגעים ממאירים.
רוב נקודות החן הן שפירות ואינן דורשות טיפול. נגעים שפירים אינם מסכנים את בריאותנו, ולכן הסרתם תעשה מסיבות אסטטיות או מטעמי נוחות, למשל: נגע בולט בקו החגורה או שומה גדולה על המצח.
כאשר מדובר בנגע שאינו שפיר, גילוי מוקדם מציל חיים! בשנים אחרונות חלה עליה חדה בשכיחות סרטן העור הקטלני – מלנומה. ישראל נמצאת במקום שני בעולם, יחסית למספר תושבים, בתמותה ממלנומה, בשל מרקם האוכלוסייה הייחודי הכולל מהגרים ממדינות צפוניות בעלי עור בהיר.
דרמוסקופיה היא הטכניקה המדויקת ביותר לאבחון נגעי עור שונים. ביצוע הבדיקה על ידי רופא מיומן בשיטה, מעלה דרמטית את דיוק האבחון ל 90% (לעומת כ- 60% באבחון רגיל). הבדיקה אינה פולשנית ומתבצעת באמצעות מכשיר אופטי ייעודי המאפשר לזהות טוב יותר מבנים תוך עוריים ונגעים סרטניים בשלבים מוקדמים, אשר ללא השימוש בטכניקה זו לא ניתן היה לזהותם.
בוינקלר קליניק נעשית כל בדיקה על ידי רופא מומחה בכירורגיה פלסטית, הכוללת בדיקה קלינית ודרמוסקופית, ובהתאם קובע המומחה את אופן הטיפול המתאים ביותר. כאשר רופא מומחה בכירורגיה פלסטית מסיר נקודת חן, העקרונות הקוסמטיים באים לידי ביטוי כך שהצלקת שתישאר היא מינימלית ולעיתים בלתי מורגשת לחלוטין. כאשר אין בכלל חשד לממאירות, ומדובר נקודת חן או בממצא עורי אחר שברור שהוא שפיר לחלוטין, אפשר להימנע מניתוח ולהסיר את הממצא באמצעות חנקן נוזלי או לייזר. אחרי הסרת הממצא כדאי להימנע מחשיפת האזור לשמש, על מנת להימנע מהיפר פיגמנטציה באזור בו היתה הנקודה.
לגלריית תמונות לפני / אחרי לחצו כאן
ניתוחים קוסמטיים נוספים: