מתכננת ניתוח להגדלת חזה או עומדת לעבור ניתוח שחזור שד? שבעה דברים שחשוב שתדעי על משתלים

מתכננת לעבור ניתוח קוסמטי להגדלת או הרמת שדיים? עומדת לעבור שחזור שד? לא משנה באיזה סוג של משתלים ימליצו לך להשתמש – בין אם משתלי סליין או סיליקון, מעטפת חלקה או מחוספסת – חשוב שתדעי את הדברים הבאים.

1. זה לא לכל החיים

המשתלים לא נועדו להישאר בגופך למשך כל חייך. המשמעות היא, שבשלב כלשהו תצטרכי להחליף אותם. ככל שהמשתלים יימצאו בגופך למשך זמן ארוך יותר, כך גובר הסיכוי לשחיקתם, והשחיקה והבלאי עשויים להצריך החלפה של המשתלים. מסיבה זו, חשוב שתדעי שייתכן שתצטרכי לעבור יותר מניתוח אחד. קשה מאוד לצפות מתי בדיוק תזדקקי לניתוח נוסף, כי זה משתנה בין מטופלת אחת לשנייה – יש נשים שלא זקוקות לניתוח חוזר ויש כאלה שכן.

2. ערכי בירור מעמיק

לפני שאת קובעת ניתוח חזה, ערכי מחקר על המנתח שלך (או המנתחת כמובן). שוחחי איתו על התהליך הצפוי במהלך ואחרי הניתוח, ושאלי גם איך יונחו המשתלים – האם מתחת או מעל שריר החזה – ומה גודל וסוג המשתלים. בנוסף, בררי גם איך ישפיעו המשתלים והניתוח על תחומים שונים בחייך.

3. הביני את הסיכונים

הביני את הסיכונים של ניתוחי החזה, שעשויים לכלול:

  • כאמור, ייתכן שתצטרכי יותר מניתוח אחד.
  • התקשות קופסית היא מצב שבו רקמת הצלקת סביב המשתל מתעבה ויוצרת כיווץ שעלול, בין היתר, לשנות את צורת השד באופן בולט לעין.
  • כאבים בשדיים, שינויים בתחושה בפטמות כמו אובדן תחושה או רגישות.
  • קרעים או חורים במעטפת המשתלים. כשמדובר במשתלי סליין, הקרע עלול לרוקן אותם.קרע במשתלי סיליקון עלול שלא לגרום לסימפטומים, אבל יש מקרים שבהם נשים מבחינות בשינוי במראה או ברגישות בשדיים. במשתלים הישנים יותר, ישנם גם מקרים שבהם הסיליקון זולג מקרע בשתל ונודד לאזורים אחרים בגוף, ותהליך הוצאתו מהגוף הוא לא פשוט. 

4. קראי את תווית המוצר

קראי את תווית המוצר של המשתלים כדי שתדעי למה לצפות. בקשי מהרופא שלך שידבר איתך על המוצר ויפרט מהם כללי הזהירות. למעשה, ה-FDA מייעץ לרופאים לתת למטופלות את תווית המוצר המלאה, שאותה הם מקבלים מהיצרנים ובה מופיע הפירוט המלא על המוצר. קראי את כל הפרטים בתשומת לב לפני שתחליטי.

5. הכירי את הסיכונים

הכירי את הסיכונים ארוכי הטווח של המשתלים. אחד הסיכונים הוא סרטן נדיר מסוג לימפומה של תאים גדולים. זהו סרטן שונה מסרטן השד, שמופיע בנוזל או ברקמת הצלקת שמקיפים את המשתל, אבל יכול להתפשט לכל הגוף. אף על פי שיש טיפול לסוג זה של סרטן, הוא בכל זאת עלול לסכן את חיי החולה. סרטן זה נוטה להופיע אצל נשים עם משתלים בעלי מעטפת מחוספסת, אבל גם נשים עם מעטפת חלקה חלו בו. עם זאת, ראוי לציין שלא בכל מקרי הלימפומה דיווחו הרופאים מה היה סוג המעטפת של המשתל. 

בנוסף, יש נשים עם משתלים שמדווחות על תופעות כמו עייפות, ערפול מחשבתי, כאבי שרירים ומפרקים, פריחה, בעיות בהנקה או בעיות פוריות ובחלק מהמקרים, הסימפטומים השתפרו ברגע שהמשתלים הוסרו. שוחחו עם הרופא שלכן אם יש לכן שאלות או חששות.

6. למדי איך לערוך מעקב

שאלי את הרופא איך עלייך להתנהל אחרי שעברת את הניתוח ואיך מומלץ לבדוק ולערוך מעקב עצמי. חשוב שתשאלי איך עלייך לזהות בעיות שונות, כמו זיהום, כאב, נפיחות או כל שינוי במראה או בצורה. נשים עם משתלי סיליקון יזדקקו לעבור בדיקות לזיהוי קרעים באופן קבוע באמצעות מכשירים כמו MRI או אולטרסאונד, שכן במקרה של משתלי סיליקון, קשה לזהות קרעים בבדיקה רגילה. בנוסף, שאלו באיזו תכיפות מומלץ לכן לעבור ממוגרפיה לזיהוי של סרטן השד, כי מדובר בבדיקה שונה מזו שבודקת לימפומה. כדאי גם לדעת שבדיקת ממוגרפיה אצל נשים שבגופן הונחו משתלים היא ארוכה יותר מבדיקה אצל נשים ללא משתלים. 

7. עדכני מיד

אם תבחיני בסימנים או בתסמינים כלשהם, עדכני את הרופא שלך מיד. 

לבסוף, אף על פי שמאמר זה מכיל הרבה מידע, הוא בכל זאת לא מכסה הכול. לכן, אל תהססי לשאול שאלות ולדבר עם הרופא שלך על כל חשש שמתעורר.

 

שיתוף

דילוג לתוכן