החלטת על תיקון. מה עכשיו?

מאת: ידיעות אחרונות מוסף זמנים בריאים - פרופסור אייל וינקלר

המדור הקודם עסק בניתוחים מתקנים. עמיתי ד"ר יורם וולף, לשעבר יו"ר איגוד הפלסטיקאים, ביקש ממני לשנות את המינוח "ניתוחים מתקנים" ל"ניתוחים משלימים". לכל אחד מהמנתחים היו ויהיו מטופלים שציפו ליותר. לכן ניתוח משלים נותן קונוטציה חיובית יותר. וזו הסיבה שבגללה פעל וולף להקמת ועדת היעוץ של איגוד הפלסטיקאים. 

הפעם ברצוני להביא 5 כללים של עשה ואל תעשה בבואנו לניתוח משלים.

1. להמתין בסבלנות: הניתוחים הקוסמטיים מערבים כולם גם רקמות רכות ויש להם ביטוי בשכבות העור. תהליך הריפוי באזורים אלו נמשך לפחות 9 חודשים. החיפזון לבצע ניתוח נוסף באזור שטרם החלים והגליד באופן מלא עלול להביא את המנתח למצוא עצמו מזיק יותר מאשר מועיל.

2. לכו להיוועץ במומחה נוסף: בדרך כלל אי שביעות רצון מתוצאות הניתוח מלווה גם באובדן אמון מסוים במנתח. כתבתי בטור הקודם, ואני עדיין טוען, שהאיש המתאים ביותר לבצע את התיקון הוא המנתח. יחד עם זאת יש חשיבות לשמוע מומחה נוסף – מישהו אובייקטיבי, שינסה להסביר לנו בסבלנות ובלי לחוש נפגע או מאוים, מה לדעתו התחולל ומה הפתרון. המנתחים הפלסטיים בישראל אינם חברים בגילדה סגורה. רובנו ככולנו נספק לפונים אלינו מידע מדויק ואובייקטיבי.

3. קבלו המלצה לחוות דעת נוספת מהמנתח הראשון. למרות האמור בסעיף הקודם, לכל אחד מאיתנו יש חברים טובים יותר ופחות מבין המומחים העוסקים בתחום שלנו. אני, למשל, נוהג להפנות את המטופלים שלי שאינם מרוצים מהתוצאה לשלושה־ארבעה מומחים שאני סומך באופן מוחלט על יכולתם המקצועית ועל יושרתם. בדרך כלל הפגישה של מטופליי איתם ממומנת על ידי, ובמרביתם המוחלטת של המקרים אנו מגיעים בעקבותיה להסכמה לגבי ההמשך.

4. הפעם לא חוסכים. השאיפה לקבל ניתוח מצוין במחיר נוח יותר משותפת לכולנו והיא מן הטבע האנושי. למרות זאת, קשת המחירים מבטאת גם ניסיון, יכולות מקצועיות ומעידה על הביטחון המקצועי והתעסוקתי של המנתח. ניתוחים משלימים/מתקנים חייבים להתבצע על ידי הבכירים, הוותיקים והמנוסים שבמנתחים הפלסטיים. זו גם הסיבה למה כדאי לבחור בהם מלכתחילה, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

5. הקשיבו היטב למומחה אליו פניתם לחוות דעת נוספת. למעלה מ־10 אחוזים מהפונים למרפאתי מבקשים את חוות דעתי על ניתוח שלא הניב תוצאות מקוות. מרבית המקרים מבטאים פער בין הציפיות לתוצאות יותר מאשר כישלון ניתוחי אמיתי. אם מציעים לכם ללמוד לחיות עם התוצאה שהושגה, זה קרוב לוודאי בגלל הסיכון שניתוח עלול בסבירות גבוהה לגרום יותר נזק מתועלת.

הבקשות השכיחות לתיקונים

הבקשות לניתוחים מתקנים כוללות ניתוחי אף, שאיבת שומן, מתיחות בטן וניתוחי שדיים.

תיקון של ניתוח אף הוא, ללא ספק, המורכב מכולם. על פי רוב נדרשת הבאת רקמה סחוסית מהאוזן או מאחת הצלעות. ניתוחי אף מתקנים הם ארוכים, וההחלמה מהם בדרך כלל ארוכה יותר מאשר מהניתוח הראשוני. מרבית הבעיות האמיתיות הכרוכות בשאיבת שומן הן שאיבת־יתר או פגיעה בקווי המתאר והמרקם של העור. במקרים כאלה התיקון הנדרש הוא הזרקת שומן שיישאב מאזור אחר בגוף. בדרך כלל תיקון זה מצריך שניים־שלושה ניתוחים חוזרים. מתיחת בטן – בניתוחים אלה עיקר הבעיות הן בתיאום הציפיות. בניגוד למובטח באתרי האינטרנט, ומודגם בתמונות לפני־אחרי של המפרסמים השונים, מתיחת בטן לא תייצר שש קוביות. מטרת הניתוחים הקלאסיים למתיחת בטן היא להוריד עודפי עור ולהדק את השרירים הרפויים. הרופא והמטופל חייבים לעשות תיאום ציפיות שלא יותיר מקום לאי־הבנה. יש לזכור שהורדת עור מוגזמת עלולה לגרום צלקת או נמק, סיבוכים שעלולים להתרחש בשכיחות מסוימת בכל אחד מניתוחים אלו. הניתוח המשלים יכלול תיקון של עודפי עור, אם נותרו כאלה, שאיבת שומן בצידי הבטן, ועוד. לגבי תיקוני שדיים אפרט בטור נפרד לפי סוגי הניתוחים השונים.

שיתוף

דילוג לתוכן