הזרקות שומן עצמי מול חומרי המילוי – מה עדיף?

מאת: פרופסור אייל וינקלר

שוב אנחנו בסגר, ושוב עובדים בעיקר מהבית ועושים פגישות בזום וכבר כולנו יודעים שזה המתכון להבחין בכל הקמטים והנפילות שלא שמנו אליהם לב או העדפנו לא לראות.

אחד הפתרונות למילוי קמטים ושיפור איכות העור שצוברים פופולאריות רבה הוא הזרקת שומן עצמי. השומן העצמי הוא חומר מילוי חדש-ישן. הרופא הראשון שאי פעם העביר שומן ממקום אחד בגוף למשנהו היה הפלסטיקאי הגרמני גוסטב ניובר שב-1893 תיקן צלקת סביב עינו של מטופל בעזרת שומן שנשאב מזרועו. אבל חלפו עוד כמאה שנים עד שהתחלנו להשתמש בשומן כחומר מילוי לקמטים בפנים. הטכניקה להפקת שומן והזרקתו הולכת ומשתכללת כל הזמן.

הזרקות השומן הן מגמה שתופסת יותר ויותר תאוצה, כשהסיבה העיקרית לכך היא שאצל מרביתנו השומן קיים בשפע וניתן לשאוב אותו בקלות ולהעבירו בקלות. זהו חומר שאין חשש לפתח אליו אלרגיה. 

כלומר, אם כבר נכנסתם לניתוח למה שלא נשאב שומן מאזור אחד ונעשה בו שימוש אפקטיבי באזור הפנים? אז האם אפשר לקבוע בוודאות איזה חומר הוא טוב יותר?

פולשני יותר ופולשני פחות

מטבען, הזרקות שומן כרוכות בהליך פולשני משמעותי יותר מאשר הזרקת חומרי מילוי. המטופלות המגיעות לקבלת טיפול בחומרי מילוי מסחריים יכולות להיכנס לחדר הטיפולים, לעבור את ההליך הפשוט, לצאת מהקליניקה ולהמשיך בשגרת יומן.

חומרי המילוי המסחריים אינם מצריכים תנאים סטריליים, לא הרדמה ולא חתכים ולכן ההחלמה היא מינימלית. אמנם מומלץ להיעזר במשחת אלחוש לפני ביצוע ההזרקה של חומרי המילוי, אבל השפעת המשחה חולפת מעצמה זמן קצר לאחר הטיפול ואיננה מפריעה לתפקוד השוטף.

לעומתם, בהזרקות שומן יש אלמנט פולשני יותר. את השומן שמשמש למילוי יש לשאוב ממקום אחר בגוף ולשם כך יש לבצע נקב זעיר באזור שממנו נשאב השומן. לכן, בגלל ששאיבת השומן היא הליך פולשני או זעיר-פולשני מתחייב שימוש בחיטוי ובהרדמה ולפיכך על פי רב, הזרקות השומן מתבצעות במטופלים שממילא עוברים ניתוח קוסמטי כשבאותה הזדמנות גם מפיקים שומן ומשתמשים בו למטרות הזרקה. ייתכנו סיבוכים קלים ונדירים באזור השאיבה.

מיהו השורד האחרון?

נקדים ונאמר שגם השומן וגם חומרי המילוי מספקים תוצאות אפקטיביות ומיידיות. הנפיחות עשויה להקשות עליכם להבחין בתוצאותיה של הזרקת השומן במהלך השעות הראשונות. כיוון שהגוף סופג חלק מהשומן שמוזרק לפנים, פעמים רבות מוזרקת לאזור כמות גדולה מהנדרש והפנים נראים נפוחים. הנפיחות תוך שבוע שבועיים תרד והתוצאות של ההזרקה נראות לעין.

ביחס לחומרי המילוי תוצאותיה של הזרקת השומן נשמרות למשך זמן ארוך יותר. לשומן יש נטייה להישאר במקומו ולשמור על צורתו ומראהו לאורך זמן. את חומרי המילוי, לעומת זאת, יש להזריק שוב מדי שישה חודשים עד שנה כדי לשמר את התוצאות. התכיפות שבה תזדקקו להזרקת חומרי מילוי תלויה גם בסוג החומר עצמו, מיקום ההזרקה וגם בתגובות הפיזיות הייחודיות לכם.

צפוי מול בלתי צפוי

אין ספק שאחד החסרונות המרכזיים של השומן הוא שהוא נספג תוך פרק זמן שלא ניתן להעריך במדויק. חסרון נוסף הוא שמדובר בהליך "יותר חודרני". אבל הזרקת שומן לפנים היא פעולה שאינה יותר מורכבת רפואית מעקירת שן, או מהסרת נקודת חן. כל אלו בתנאי שההליך מבוצע בידי יד מנוסה ומיומנת מאוד בביצוע ההליך.

בגלל נטייתו של השומן להיספג, גם כאשר מזריקים כמויות זהות לגמרי של שומן לשני צידי הפנים, לא ניתן לצפות כמה שומן ייספג חזרה והיכן, וכך יכול להיווצר מצב שבו שומן בצידם האחד של הפנים נספג מעט בעוד שזה שבצידם השני לא נספג כלל. במקרים נדירים אלה, ייתכן ויהיה צורך לחזור על ההזרקה כדי להגיע לתוצאות הרצויות.

לעומת השומן, חומרי המילוי ניתנים לניבוי מדויק יותר. חומצה היאלורונית נספגת בתוך 6-12 חודשים. אין לכך כל חריג ואין חומצות "יותר טובות" שמחזיקות יותר זמן. מעבר להיותם צפויים, יתרון מרכזי נוסף שיש לחומרי המילוי הוא שהם למעשה סוגים שונים של חומצות היאלרוניות. החומצות הללו מיוצרות במגוון רחב של סמיכויות אשר מתאימות לאזורים שונים בפנים, מה שמאפשר גמישות רבה והתאמה מאוד מדויקת לסוג העור ולמימוש המטרה.

השומן לעומת זאת מוזרק בשני רבדים אנטומיים: בעומק הפנים כמוסיף נפח ובתת העור השטחי כדי לתרום לאיכות העור. תאים מיוחדים המכונים תאי-אב המצויים בשומן תורמים לדעתי לאיכות העור המוזרק על ידי עידוד יצירת רקמה חדשה.

גם וגם

לחומרי המילוי ולשומן יש יכולת משמעותית לשפר את מראה הפנים. בנוסף, אין ספק ששאיבת שומן היא אחת הדרכים האפקטיביות ביותר לחטב את הגוף ולצמצם היקפים, ומי לא רוצה גוף חטוב יותר? כשמוסיפים לקדרה הזאת גם את השימוש באותו שומן כדי לשפר את הנראות של אזור אחר בגוף, מתקבל תבשיל מאוד אטרקטיבי שסוגר מעגל ודומה מעט למעבר לבית חדש: כל החפצים שלכם עדיין נשארים אתכם, רק מסתדרים בקונסטלציה משופרת בבית חדש שמתאים לכם יותר.

בנוסף, לשומן יש שלושה יתרונות ברורים: מדובר בחומר עצמוני ולכן אין כל חשש לתופעות לוואי.

השומן (כמעט אצל כולנו) מצוי בכמות המספיקה להזרקת נפחים גדולים שעלותם היתה עצומה לו השתמשנו בכמות כזו בחומצה היאלורונית. היתרון האחרון הוא גם החשוב ביותר – השומן שורד זמן רב ולמעשה למספר שנים.

אז באיזה חומר כדאי לבחור? כמו תמיד בפלסטיקה, אין תשובה אחת ויחידה שמתאימה לכולם ואת המלצתי אוכל לתת רק על בסיס פגישת ייעוץ אישית.

*פורסם באתר Ynet – בריאות, טיפוח ויופי

שיתוף

רוצה לקבל עוד פרטים על הטיפולים שלנו?

אפשר לדבר איתנו בטלפון או ב-WhatsApp במספר: 03-5278128

או למלא את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

דילוג לתוכן