לא מצליחות להיפטר מהשומן למרות שאתן אוכלות בריא ומתעמלות? יש לנו טיפים מעולים בשבילכן

מאוד לא פשוט להתמודד עם קילוגרמים עודפים שמסרבים בתוקף לפנות את מקומם. התחושה שאתן משקיעות ועושות כל מה שצריך אבל עדיין לא רואות את הגוף משתנה היא מתסכלת, בייחוד אם עד נקודת זמן מסוימת כן הצלחתן לרדת במשקל.

כדי להקל על התסכול ולעזור לכן לחזור למסלול הירידה במשקל, חשוב להבין למה זה בכלל קורה. 

אחת הסיבות העיקריות היא שהגוף שלכן לא באמת רוצה שתיפטרו מהמשקל הזה. כשכמות הקלוריות פוחתת, לפעמים התגובה של הגוף היא לשמור על המשקל כדי להגן על עצמו מפני מה שנתפש על ידו כמחסור. ״במצבים כאלה, הגוף יגרום לנו להרגיש רעב כי הוא חושב שמשהו לא בסדר ורוצה להשיב את המשקל שירד״, מסביר ד״ר פיטר לה-פורט, מנתח בריאטרי מקליפורניה. 

בנוסף, כשאתן מתחילות לרדת במשקל קצב חילוף החומרים שלכן מאט, ומשמעו שהגוף מתחיל לשרוף קלוריות בקצב איטי יותר. 

מה שהכי מתסכל הוא שלגוף יש נקודה ספציפית שברגע שעוברים אותה, הוא פשוט לא רוצה להמשיך להוריד במשקל, אומרת ד״ר פטימה קודי סטנפורד מבית הספר לרפואה של הרווארד. ״אז, לא משנה מה תעשו, תמיד תישארו באותו משקל בסיסי, אולי בטווח של שניים עד ארבעה קילוגרמים לפה או לשם״, היא אמרה. ״כשתנסו להוריד במשקל, הגוף יגן על הטווח הספציפי הזה באמצעות המוח״. 

אז מה עושים? טוב ששאלתן:)

מתנו מעט את הפעילות הגופנית

אם אתן חוות תשישות בזמן שאתן מנסות להוריד במשקל, זה אולי סימן לכך שהפעילות הגופנית שלכן היא אינטנסיבית מדי. ״הרבה פעמים אנשים מנסים להעצים את הפעילות הגופנית שלהם לרמות שהן לא קלות להשגה״, אמרה סטנפורד. ״למרות שהם חווים ירידה כלשהי במשקל בטווח הקצר, הם יתקשו לשמור על המשקל החדש ויעלו שוב לאחר זמן מה״. 

ואכן, מחקר שפורסם בכתב העת המקצועי Current Biology מצא שפעילות גופנית מאומצת יותר לאו דווקא מסתכמת בשריפה של יותר קלוריות.בהתאם לכך, הדרך הטובה ביותר היא להקדיש לפחות שעתיים וחצי בשבוע לאימון אירובי בעצימות בינונית ולפחות יומיים בשבוע לאימון כוח שמפעיל כל אחד מהשרירים הגדולים – רגליים, מותניים, גב, בטן, חזה, כתפיים וזרועות. 

הוסיפו חלבון לתזונה

״כשמורידים במשקל, הגוף והמוח מעוררים תחושת רעב כדי לפצות על כך וזה גורם לנו לאכול יותר או לאחסן יותר שומן״, אמרה ד״ר סטנפורד. כדי למנוע מצב כזה, סטנפורד מציעה להוסיף קצת יותר חלבון לתזונה שלכן.

נסו להירגע

מחקר שפורסם בכתב העת Obesity מצא שחשיפה ממושכת להורמון הלחץ הנפשי קורטיזול יכולה לגרום לעלייה במשקל או לעכב ירידה במשקל. מחקר אחר מצא שנשים שצרכו 1,200 קלוריות ביום ייצרו יותר קורטיזול ודיווחו על רמות מתח נפשי גבוהות יותר. 

כדי למנוע עלייה ברמות הקורטיזול, נסו טכניקות רגיעה כמו יוגה או מדיטציה. חשוב גם לזכור שאנשים רבים חווים תקיעות במשקל ולכן אל תהיו קשות עם עצמכן, אמר ד״ר לה פורט. אם אתן נוטות להיות לחוצות כשדברים לא קורים כפי שאתן רוצות, נסו להוסיף פעילויות אהובות ומועדפות לסדר היום הקבוע כדי שלא תהיו עסוקות מדי בחשיבה על המשקל שמסרב לזוז. 

הוסיפו יותר תרגילי כוח

רבים חושבים שפעילות אירובית היא הדרך המהירה ביותר להוריד במשקל אבל, למרות שפעילות זו אכן מומלצת לירידה במשקל, הדיאטה תגרום לכך שתאבדו לא רק שומן אלא גם מסת גוף ואובדן מסת הגוף יאט את קצב חילוף החומרים, ובכך יתרום לתקיעות במשקל. 

זכרו: הקפידו על אימון כוח לפחות פעמיים בשבוע כי השרירים תורמים לחילוף החומרים יותר מאשר היפטרות מהשומן, ולכן כך תשרפו יותר קלוריות בזמן מנוחה. 

זוזו גם מחוץ לחדר הכושר

אם אתן מצליחות להתאמן 150 דקות בשבוע זה נפלא, אבל מרבית האנשים מבלים את חלק הארי של שעות היום בישיבה. וזה ממש לא עוזר, בייחוד אם המשקל תקוע. 

האקטיביות לא מתחילה ונגמרת רק בין כותלי חדר הכושר, לכן הבטיחו שאתן ממשיכות לנוע גם מחוצה לו. אפילו עמידה לבדה תשרוף יותר קלוריות מישיבה.

בנוסף, זה גם רעיון טוב להוסיף כמה תנועות שורפות קלוריות לשגרת היומיום, כמו עלייה במדרגות, חניית המכונית מעט רחוק יותר כדי שתאלצו לצעוד ברגל ליעדכן וקפיצות במקום בכל פעם שאתן זקוקות לזריקת מרץ במהלך היום.

שיתוף

דילוג לתוכן