ניתוח אף הוא אחד הפופולריים ביותר מבין הניתוחים הפלסטיים ואין זה מפתיע, שכן האף נמצא במקום מרכזי מאוד בפנים שלנו ומושך הרבה תשומת לב. האנשים שעוברים ניתוח אף נחלקים לשתי קבוצות עיקריות – אלה שזקוקים לו מסיבות רפואיות ואלה שפשוט אינם מרוצים מהאף שנתן להם הטבע. כך או כך, בהיותו במיקום כל כך בולט בפנינו, יש חשיבות עליונה להתאמת מראה האף למבנה הפנים, לשמירה על אופי הפנים ולהקפדה על מראה טבעי. מסיבה זו, טכנולוגיית התלת ממד להמחשת המראה הסופי של האף החדש היא אחד הכלים הטכנולוגיים האפקטיביים ביותר שיש לנו בקליניקה.
בשלב זה, במקום שנכביר במילים, הרשו לנו לפנות את הבמה לפרופ' אייל וינקלר. בסרטון, מסביר פרופ' וינקלר על תהליך ניתוח האף, מפרט למה חשוב לשים לב ומבהיר למה חשובה היכולת להמחיש איך נראה ביום שאחרי באמצעות הדמיית תלת ממד.
חשוב! כמה מילים על בני נוער
אנשים בני כל הגילים עוברים ניתוח אף – יש מי שתמיד חלם על הניתוח וסוף סוף העז, ויש כאלה שזקוקים לניתוח מסיבות רפואיות. הגיל שבו אפשר להתחיל קשור לשלב שבו מסתיימת התפתחותו של השלד הגרמי והסחוס של האף, בדרך כלל בסביבות גיל 16, אבל חשוב לדעת שבמשך השנים, עם ההתקדמות בגיל, האף ממשיך לעבור לא מעט שינויים וזה מקשה יותר על העיצוב שלו. בקרב בני הנוער, זהו אחד הניתוחים הפופולריים ביותר. עם זאת, בגיל רגיש זה, שבו הביטחון העצמי מושפע באופן ישיר ועוצמתי מדעתם של אחרים, רוב בני הנוער מגיעים אלינו לקליניקה עם מטען רגשי משמעותי שמושפע מדימוי עצמי, מהצורך שלהם להיות מקובלים בחברה ומלחצים חברתיים שונים. לכן, במקרים אלה יותר מבכל מקרה אחר, חשובה לאין ערוך ההקשבה למטופל והבירור של המניעים, לא רק הפיזיים אלא גם הנפשיים והרגשיים. השיקולים אם כן או לא לעבור ניתוח אף חייבים לקחת בחשבון את ההשפעה שתהיה לשינוי המשמעותי הזה על ההתפתחות הרגשית התקינה של הנער או הנערה. לפיכך, אם אתם הורים לילדים בני 16 ומעלה שרוצים לעבור ניתוח אף, הקפידו להתייעץ עם מומחה בעל ניסיון לפני שתגבשו החלטה סופית.