לא הכל על הדוקטור

מאת: פרופסור אייל וינקלר

זהו, הגיע היום שבו החלטת לעשות ניתוח קוסמטי, את לא מסוגלת יותר לסבול את המראה שלך, תהא הסיבה אשר תהא. בחרת את המנתח ובקרוב תעברי את הניתוח המיוחל. עכשיו, נדרשות ממך נכונות ונחישות שיגבו את ההחלטה שלך לעבור טיפול או ניתוח שכרוכים בכאב. לא פחות משמעותית היא ההחלטה לשאת בתשלום הנכבד של הניתוח ולקחת את ימי החופשה המתבקשים לאחריו.

מטופלות ומטופלים רבים חשים שבתום התהליך המורכב שתואר למעלה, חלקם הסתיים. "התלבטתי, החלטתי, בחרתי רופא ושילמתי" – המחשבה שזה כל מה שנדרש מהמטופלים לא תואמת את המציאות.

בפועל, יש רשימה של מטלות למועמדות לניתוח. אני ממליץ לכן לקרוא את הרשימה ולהקדיש לה תשומת לב.

1. עלייך להבין היטב מה מחכה לך ביום הניתוח ובמהלך ההתאוששות. כולנו נוטים להיסחף בהתלהבות ובהתרגשות לקראת ניתוח ולא לשים לב לפרטים הקטנים. חובתו של הרופא להסביר לך על מהלך הניתוח, הסיבוכים ותקופת ההחלמה.

בין היתר, בררי שיש לך ליווי של צוות מקצועי תומך וזמין לפני, בזמן ובמיוחד אחרי ההליך, והבטיחי שיש לך את הטלפונים של הצוות הרפואי כדי שתדעי למי להתקשר אם יתעוררו שאלות או במקרה שתחווי תופעות פיזיות שיעוררו בך חשש. בנוסף, חשוב שתדעי שבמקרים מסוימים מומלץ לעבור טיפולים מקדימים לניתוחים ספציפיים לשיפור התוצאה הסופית, כמו טיפול פנים לפני ניתוח אף או ניתוח הרמת פנים, וטיפולים משלימים אחרי הניתוח, כמו עיסויים לימפטיים שמזרזרים את תהליך ההחלמה. 


זואי, שעברה ניתוח אצלנו בוינקלר קליניק, על חשיבות ההכנה והתמיכה לאורך התהליך


2. הערכי ליום שאחרי הניתוח. איפה תנוחי? מי יטפל בילדים? האם יש לך את התרופות הדרושות? איך תתקלחי? מתי תחזרי לעבודה וכן הלאה. נשים רבות זוכרות את התאוששותן המהירה אחרי לידות וניתוחים קיסריים, ונוטות לשכוח שעבר מאז עשור או יותר. אני מציע להתייחס בכובד ראש לסידורים ולארגונים הנדרשים לפני הניתוח, כדי שתהיו פנויות להחלמה מיטבית.

3. להפסיק לעשן. הפסקת העישון היא חובה לפני הניתוח. אם אינכן יכולות לעמוד במשימת הפסקת העישון, דחו את הניתוח. אל תתפתו להשתמש בשירותיהם של מנתחים שמקלים ראש בעניין העישון. אין ברירה אלא להפסיק לעשן לפני הניתוחים כי אחרת, הסיכוי לסיבוכים, וביניהם נמק רקמה והפרעה בריפוי הפצע, הוא גדול.

ההנחיה להפסיק לעשן היא מהותית גם אחרי הניתוח כי עשן הסיגריות מפריע לאספקת הדם, שהיא חיונית לריפוי האזור המנותח. עישון בתקופת ההחלמה עלול להגדיל את הסיכון לסיבוכים בניתוח ולהאריך את זמן הריפוי.

4. כדאי לחזק את הגוף ולרדת במשקל. השמנת יתר מפריעה לריפוי הפצע ולהתאוששות מניתוח. אפילו אם אתן עומדות לעבור ניתוח שאיבת שומן, ירידה במשקל וחיזוק הכושר שלושה חודשים לפני הניתוח הם רעיון מצוין.

5. תרופות ועוד. תנו למנתח רשימה מפורטת של כל תוספי המזון, אבקות הקסם, הוויטמינים, נרות הקטורת והתרופות שאתן משתמשות בהם. הקפידו להפסיק לקחת תרופות שלא אושרו על ידי המנתח. בייחוד, נשים שמטופלות במדללי דם חייבות להתייעץ עם הרופא המטפל והמנתח.

6. לא אחרי לידה. לא מתנתחים מיד אחרי לידה ואפילו לא במסגרת שלושת החודשים של חופשת הלידה. נשים רבות פונות אלינו אפילו במהלך ההיריון ומבקשו לקבוע ניתוח מיד אחרי הלידה. זה רעיון רע. הגוף מתאושש פיזית מהשינויים שעבר, צפויות תנודות גופניות מבחינה הורמונלית, גודש והצטברות נוזלים, איזון מלחים ורמות ברזל, הפרשת חלב בשדיים ועוד ועוד. גם מי שלא מניקה תזדקק לתקופה שאחרי הלידה להתאוששות ולא לניתוחים.

לסיכום, אנחנו המנתחים הפלסטיים לוקחים על עצמנו את מלוא האחריות והמקצועיות הנדרשות להצלחת הטיפול שלכן. אבל לא מספיק להחליט, לבחור רופא ולשלם. עליכן להקפיד על ההכנות לפני ואחרי הניתוח, וכך לתרום להצלחתו.

שיתוף

דילוג לתוכן